WHEN YOU CAUGHT MY EYES

Så kommer de där ögonblicken. Små små spillror som inte går att glömma. Hela kroppen faller med. Det är som att jag var där, tillbaka. Där vi befann oss, det perfekta dunkla ljuset, den tunga lukten, värmen och rörelser från alla runt omkring oss. Allt det som annars är så påtaglig fanns inte plats för inom mig, det var bara du. Alla som försökte prata med dig, men du bara tittade på mig på andra sidan bordet. Att någon kunde få mig så upprymd bara genom en blick, ett leende. Jag minns till och med min respons. Det är vi byggde upp på 30 sekunder.


Allt det där som jag hade, som jag blåste iväg, med lögner



TACK

När jag läst andras bloggar och de tackar sina läsare, att dem betyder så mycket har jag ibland höjt på ögonbrynet. Hur skulle ett par okända människor kunna göra en på bättre humör? MEN nu vet jag. Har fått ett par riktigt fina kommentarer och det gör mig så oerhört tacksam! Att det finns folk här ute som förstår hur jag har det, den ständiga kampen som man är alldeles ensam i. Tack Charlotte!

Så imorgon åker jag iväg till London. Just nu känns allting fruktansvärt kul! Och den känslan ska jag försöka behålla. Har haft ett par riktigt jobbiga dagar nu senaste veckan. Tror det beror på att jag står i ett vägskäl nu och velar. Ena vägen mot att bli frisk och andra att fortsätta med banting och hetsätning om vart annat!


Vill ju bli frisk, inget snack om saken. Så försöker svänga in på den vägen, stå över all ångest som kommer forsande över mig när jag försöker lämna mina gamla vanor. Att tvinga sig själv att tycka det är okej att äta smör och ost på mackan, att trycka bort ångesten som också gör att jag börjar hetsäta. Har varit mycket sådana känslor nu.


Dom där riktigt jobbiga känslorna när jag känner mig som en förlorare som ätit för mycket men ska försöka se det som en vinst. Att jag ätit normalt. Att tre mackor är okej. Det tär på en självförtroende att i flera dagar känna att man gör fel fel fel. Men jag vet ju att det krävs för att allt ska bli rätt!





MITT LIV FRÅN BOTTEN

Är så fruktansvärt nere i min hetsätning nu, tisdags kväll, onsdagskväll och hela heeela torsdagen... Känns så fruktansvärt nu! Mår jättejättedåligt, idag skulle jag ju tagit nya bilder och mått, men det går inte. Mår så dåligt i både huvudet och i kroppen just nu! Försöker göra dagen till det bästa, men det är två saker som ständigt drar mig nedåt..

Nästa vecka åker jag tillbaka till London för att hälsa på alla gamla kompisar. Just nu känns det oerhört jobbigt att åka tillbaka dit där jag bodde förra året, där jag mådde bättre än någonsin, blev smal, träffade en kille. Nu ska jag tillbaka dit, tjockare än någonsin.. träffa alla smala kompisar. Ska verkligen försöka att bli inspirerad istället, ta med mig energin man får där borta hem!! Inte låta mig dränkas i tankar på hur bra jag var då och hur dålig jag är nu...

En annan sak som ger mig panik just nu, fick reda på det imorse och det gör mig så rädd. Pojken jag träffade i London, flyttar hit om en månad. Från Norrland till Stockholm. Känns helt fruktansvärt att behöva stöta på honom när man ser ut såhär.. Nää, upp med hakan! Ska njuta av semestern, hämta energi och inspiration! Nu ska jag plugga! Sen måste jag ta mig ut! Men måste nog vänta någpn timme, min kropp är fortfarande i sockerkoma..
Bodde i West kensington under en period
Åker ni till London så besök för guds skull butiken COS, ett dansk klädmärke med det finaste kläderna ever!! Så glad att de öppnar I stockholm under våren!!! de va på tiden

VAD BLIR DET FÖR MAT?

Har haft det lite trist på matfronten senaste tiden känner jag. Blir alltid samma sak till lunch.. omelett, det är svingott men vet inte hur länge jag kommer tycka det. Så himla dyrt med nyttig mat, grönsaker, roliga frukter, fisk och kött... vet inte vad jag ska äta faktiskt. Föröker ju hålla det så rent som möjligt, alltså inga feta såser eller andra onödiga kalorier. Någon som har något förlag på en billig, god, nyttig, lättlagad lunch? ;)

DET GÅR BRA, DAG UT OCH DAG IN

Nu har jag supertränat 6 dagar i rad och känner att jag kommit in i ett flow! Har saker att se fram emot, London nästa vecka. Det är något som har ändrats i mig, jag ser fram emot att träna, ser fram emot nästa dag. Inget på schemat som känns jobbigt. Jag går upp, äter en god frukost, går ut och promenerar, äter lunch, skolan sen och efter de träning. Tycker det är kul att räkna matte just nu, förra veckan var det rätt tufft men nu går de helt okej. måste dock vara beredd på att det kommer bli jobbigare. Nu repeterar vi bara matte b, snart börjar vi med vad matte c really is about.. :O


Ibland kan jag få små snabba ryck att jag vill hetsäta men jag har lyckats stå emot, mår så fruktansvärt mycket bättre nu. En sak som jag och psykologen snackade om är att jag använder ju hetsätning som något att dämpa in ångest med, jag har vetat att det fungerat förut. Har mått bättre när jag får stänga in mig, ta första tuggan på mackan med massa smör och ost, en till och en till och en till. Men efter två timmar och 15 mackor senare mår man sämre än någonsin. Tror det är det jag börat förstå. Att hetsätningen är en intränad lösning, vi människor funkar så. Har jag en gång varit hungrig och sedan ätit något och stillat min hunger så vet jag ju att det fungerar, vilket gör att jag kommer använda det sättet nästa gång jag blir hungrig. Så fungerar jag när jag är ledsen, arg, frustrerad, uttråkad... jag började en gång äta för att dämpa min ångest och det fungerade, jag blev nöjd, men nu har det ju gått till överdrivt men det kopplar inte hjärnan. Den vill bara göra om det som gjorde att den mådde bra förut...


Det är faktiskt sjukt underbart att förstå en sådan sak.
<
För mig. Ett stort steg närmare en frisk kajsa.

BAD GIRL

Hemskt dåligt uppdatering men får skylla på några löjligt jobbiga dagar och ingen tillgång till datorn! Nu är jag uppe på banan igen iallfall! Det som är viktigast! Hade inte tillgång att fotografera mig själv i fredags men vikten hamnade iallfall på 71.7 kg. Bara 1 hg minus sen förra veckan men inte så konstigt med tanke på hur mycket jag åt under måndagen och tisdagen... hamnade i något slags koma innan skolan började nu i onsdags och ville inte göra ett piss. Nu har jag så fruktansvärt mycket att göra att jag inte hinner hetsäta!
I torsdags var jag hos min psykolog. Vi pratade mycket om vägskälet jag står i nu, står och stampar på samma plats hela tiden. En sida av mig vill ingen hellre än att bli frisk från hetsätnignen medan en annan del vill inget hellre än att gå ner i vikt fort! Vi pratade om min räddsla för att resan inte kommer bli kul om jag inte går ner mina kilo. Jag vill ju faktiskt inte åka dit för att bara tänka på min vikt, och ta massa kort. Jag vill åka dit och uppleva, se saker, och genom att bli frisk från hetsätningen så tas mitt fokus förhoppningsvis ifrån min viktnojja.. svår det där. Hoppet är ju det sista som sviker en, så jag hoppas ju att denna gång, denna nystart ska vara den som fungerar, den här gången kommer jag klara att gå ner i vikt.
Ska bli bättre på att uppdatera!!! Men nu måste jag faktiskt plugga...

TRÄNING DÅ & NU

Så här såg förra veckans träning ut:

Måndag: - (dålig dag)
Tisdag: promenad och medeljympa på friskis
Onsdag: promenad och styrketräning på dvd
Torsdag: yoga och medeljympa på friskis
Fredag: promenad och medeljympa på friskis
Lördag: promenad och halvt styrkepass på dvd
Söndag: promenad

Denna vecka blir det proenader och friskispass, ska gymma någon gång också!

NYA FRUKOSTVANOR

Som jag skrev tidigare så måste jag börja med en annan slags frukost, mitt blodsocker klarar inte av en sådan stor dos av kolhydrater på morgonen. Dagens frukost bestod av två kokta ägg och yoghurt med blåbär och lite honung! Supergott och ägg är sjukt mättande :)

UPP OCH HOPPA IGEN

Ny vecka och nya tag. Jag är nöjd med förra veckan då jag nästan klarade mig utan hets. Dock blev det lite struligt i söndags, var bakfull , trött och uttråkad så satt hemma och käkade massa mackor. Men i vanliga fall skulle jag fortstatt hela kvällen, köpt godis och struntat i allt. Nu stannade jag upp, åkte in till stan och träffade en kompis och när jag kom hem så var hetssuget borta! Självklart känns det tråkigt när magen är uppsvälld igen men ingen idé att tänka över de just nu!

Idag börjar också en ny del av mitt liv. Börjar läsa matamatik C på intensivkurs innan jag åker iväg på resan. Känns både bra men väldigt stressande också. Måste få ihop mer pengar till reskassan men har ju inte kvar mitt heltidsjobb. Ska också hinna med att göra arbetsprover till några skolor inför hösten. Planering och rutiner ska bli A och O.

Samtidigt känner jag att jag är i ett rätt risigt ställe psykiskt så att köra på matten och ta de extratimmarna på jobbet jag får kanske är bra. Måste få tid till mig själv!

Kram!

MORGONSTUND UTAN GULD I MUN

Nu sitter jag här och är bitter! Önskar att jag inte hade diabetes, då hade jag kunnat träna och äta precis helt perfekt! Men nu te.x när mina värden inte stämmer så kan jag inte träna... hade planerat en lång promenad nu på morgonen innan jag måste iväg men det går inte då mitt blodsocker inte ligger ok. Och igår var jag tvungen att äta mer än vad jag ville då jag hade lågt blodsocker... blääää

Men de ska inte få förstöra!! Måste klura ut en lösning på detta. Någon därute som också är diabetiker som har eller haft samma problem som jag?; efter frukosten hamnar mitt blodsocker skyhögt trors att jag tar mycket inslulin, och efter ett par timmar så sjunker det jättesnabbt och jag hamnar lågt istället. Ska prova att äta en mindre kolhydratrik frukost.... förslag? :)


Jag ber till alla forskare där ute, snälla kom på något nu så jag kan få bli frisk!!!

VECKA 2



Vikt 71.8 kg
7 januari 2011

Hade nog egentligen hoppats på bättre resultat på vågen, men samtisigt när jag tänker efter så är det bara de tre senaste dagarna som varit bra, innan var det nyår med massa alkohol och bakismat! Dock tycker jag att nästan att man ser lite skillnad på bilderna... eller är det bara jag som inbillar mig? hehe vad tycker ni?

(klicka på "veckan resultat" under kategorier så hamnar inläggen precis under varann)


BUSVÄDER

I och med att friskis haft annorlunda öppettider senaste dagarna och vädret är riktigt illa har det blivit träning här hemma istället. Igår tränings-dvd:n och har precis avslutat ett yogapass på internet! har gjort det här passet ett par gånger förut och tycker det är bra svårighetsgrad och lagom långt! Vissa yogapass känns bara tråkiga men det här känner man faktiskt att det tar, riktigt jobbigt ibland



Senare idag ska jag iväg på friskis pass och få ut alla mina aggressioner!!

I CARE FOR YOUR HEART BUT NOT FOR IT BEATING

Det här ska vell egentligen inte vara något annat än en viktminskningsblogg, men har skrivit att allt som ingår i min resa ska med på bloggen. Känslor och frustration är något som ofta får en att ge upp, man orkar inte, huvudet är fullt med annat och man kan inte koncentrera sig, vill inte...

Idag hände det där som man vet ska hända men som man aldrig vill inse, svaret på frågan om man fortfarande finns för honom, svaret kom idag, fick mitt hjärta att skjunka ner genom golvet. Varje gång jag har tänkt på honom har jag fortfarande blvit alldeldes varm, men skjölts iväg av en kall våg, oron om att han inte tänker på mig.

Önskar att den där värmen försvinner även för mig nu, så jag slipper sitta i kylan.. det är så självklart nu, att det inte finns något mellan oss, ingeting kvar. Jag hoppades på kanske ett fint minne, en känsla om hur intensivt det var mellan oss, men allt är borta. När han inte ens kan berätta om något så stort, något som vi pratat om att göra tillsammans... ?

Men det här ska inte få mig ur fokus, känner mig mer taggad att visa att jag fortfarande vill, om han inte bryr sig ska inte jag heller bry mig, vad är vitsen?





TRÄNINGSVÄ Ä Ä Ä RK

Igår höll det på att gå illa. Blev en lång och pulsande promenad på dagen och hade sedan planerat att gymma senare på kvällen, då, påminde mamma mig om att friskis inte har samma öppettider eftersom det var trettondagen.. usch va ledsen jag blev, hade sett fram emot att gymma. Men då! Då kom jag på att jag har en tränings-dvd liggandes hemma. Fram med den och körde en timme, en av de jobbigaste passen jag kört! Köp den:



Träna på 17 minuter innehåller 3 pass, man kan själv välja vilka /hur många man vill göra men jag brukar köra alla, "hela kroppen", "mage och rygg" samt "ben och rumpa". Fick den här dvd:n för ett par år sedan efter att ha varit på hennes provpass då hon testade passet inann hon spelade in videon! grym tjej!

KOSTHÅLLNING

Fick frågan om jag följer någon viss diet, svaret är både ja och nej.

Jag har problem med hetsätning vilket innebär att jag lätt går från diet till att proppa i mig mat. För att bli av med denna bad habbit, krävs det att jag ger mig själv tillåtelse att äta allt, inga förbjudna livsmedel. Jag försöker så mycket som möjligt hålla vid mitt ord, att jag kan äta allt i lagom mängd.

Men sen är det ju så, att jag vill äta nyttigt, jag vill ju gå ner i vikt och då är rätt kost en stor del, jag vill inte sitta och proppa i mig massa godis och fet mat bara för att jag får. Jag har diabetes så min kropp mår bra av att äta hälsosamt. Allt handlar om val, jag får äta all slags mat, i lagom mängder, men sen är från vad jag väljer. Just nu är jag fruktansvärt taggad på en rivstart och då har jag nu också senaste dagarna ätit väldigt strikt.

Det jag försöker äta är långsamma kolhydrater, skippa onödiga kalorier så som feta såser, dressningar, pålägg på mackor och söta drycker. Jag gillar att äta så ren mat som möjligt, att göra allting själv så man vet vad som hamnar i grytan. När det gäller fördelningen mellan kolhydrater, fetter och proteiner försöker jag nu öka på dosen proteiner, ner med kolhydraterna fast absolut inte skära bort dom helt. Vill inte sätta igång något sug efter "förbjudna livsmedel". Men kanske istället för att äta en pastasallad med vit pasta tar jag bara salladen och en grov skiva mörkbröd med skinka istället för pastan och istället för en fet dressing tar jag vinäger och kryddor.



Jag försöker att inte dricka så mycket läsk, har aldrig druckit sötad läsk då jag är diabetisker men också light läsk påverkar kroppen negativt, min mage mår python när jag dricker för mycket sockerfri dryck. Jucie dricker jag inte heller mycket av, har ingenting emot det men ser det mest som onödiga kalorier. Det jag dricker är vatten, kaffe och te i mängder! Älskar kaffe och unnar mig ibland en latte, många ser det som väldigt onödigt men det är egentligen som ett glas mjölk och det ser jag inte som något farligt!

       

Hade jag inte haft mina problem med hetsätning hade nog min kost sätt väldigt annorlunda ut, men jag måste sätta mitt tillfrisknande högt i fokus. Bantar jag så vet jag att det förr eller senare leder till hetsätning. Under januari och februari kommer jag äta normal men nyttig mat i lagom mängder, beroende på resultatet får jag se hur jag gör det sista veckorna innan resan, kanske blir det någon slags detox.

Jag har genom mina år provat en hel del dieter, alla har lett till värre insjuknande i hetsätningen så därför har jag lovat mig själv att inte utsätta mig för något mer sådant. Hälsosam kost och träning är det som gäller. Den kosthållnigen jag följer kan nog mest liknas vid gi-metoden eller atkins, jag försöker få i mig protein och fett som mättar bra och lite mindre kohydrater för att få energi och blodsockret uppe.

Pulverdiet har jag provat ett par gånger, men jag är en sån människa som gillar mat, att sitta och trycka i sig dom där pulveräckelsakerna klarade jag i högst några dagar, sen kände jag mig misslckad som inte klarade mer och var nere i träsket igen.

Detox är det jag klarat av att göra en längre period, tror det var för att man kunde göra goda saker, det var frukt och bär och det kändes fräscht, sen kände jag verkligen skillnad på bara ett par få dagar också! Så det känns lockade att göra de två sista veckorna innan resan!



Kommer under veckan lägga upp konkreta förslag på hur man kan äta, vad jag äter varje dag för att hålla mig pigg och glad!

Hoppas jag svarade på frågan någolunda :) tar gärna emot fler!


FRULLE

Jag har aldrig haft svårt att äta frukost och gillar att duka fram fint, sätta mig med morgontidningen och riktigt njuta. Det finns oändligt med nyttiga och goda frukostar att inspireras av. Själv brukar jag äta samma frukost i ett par veckor och sedan byta. Detta är för att få in en rutin, inte behöva stå och vela framför kylskåpet när man är trött och hungrig på morgonen då man riskerar att ta det som suget vill ha, eller det som går fortast/enklast.



Just nu är jag inne på gröt. Det mättar väldigt bra och jag använder mig att rågflingor för att få en långsammare blodsockerhöjning. Till gröten har jag blåbär, mjölk och antligen banan eller aprikosmarmelad. Denna marmelad är helt underbar, gör den själv och den enda ingridiensen är faktiskt torkade aprikoser!

Recept osötad aprikosmarmelad:
Lägg torkade aprikoser i blöt över natten i lite vatten. Häll så av det mesta av vattnet och koka aprikoserna - det tar bara några minuter. Mixa dem sedan i matberedare eller med stavmixer. I och med att man inte kokat marmeladen med socker har den en bergänsad hållbarhet, koka därför små satser och förvara i kylskåpet uppåt 1 vecka.



För den som vill ha mer protein till sin frukost kan lägga till ett kokt ägg, själv brukar jag spara ägget och äta det till mellanmål på förmiddagen! (Mer frukosttips kommer under veckan)

WORKOUT

Idag har jag varit ledig och haft tid till att träna och ha det gott. Blev en promenad med syrran i ca 40 miunter, hade på mig mina nya skor som visade sig var sjukt hala. Halkade omkring på gatan som en full bambi, vilket i och för sig gjorde att jag spände hela kroppen hela tiden, bra bra!

Sen åkte jag på kvällen och tränande ett medeljympa-pass på friskis och svettis! Har tränat där i alla år, gillar de roliga passen men ska försöka variera mig mer nu dessa månader! Testa de olika altenativen och självklart rapportera tillbaka till er!



Imorgon slänger jag ut min matplanering och recept för veckan!

VECKA 1

Här kommer de första bilderna och vikten:



Vikt: 72,1 kg
Första januari 2011


HUR FIT KAN JAG BLI?

Hej och välkomna till min nya blogg!

"Fit for the trip" går ut på att se hur pass mycket jag kan förändra min kropp på tre månader. Den första april åker jag nämligen iväg på en lång resa till carribean, jamaica och sedan vidare till LA, San fransisco och slutligen New York. Att vara strandsnygg då är ett måste och nu har jag skjutigt på det allt för länge!

Träning och hälsosam kost är mitt medel och så får vi se hur långt det räcker! Här kommer jag dela med mig att resultaten vecka för vecka, tips för träning, motivation, svårigheter, nyttiga recept och allt var denna resa kan komma att innehålla!

Hoppas ni vill vara med och följa min blogg och vad man kan åstakomma på 3 månader, nu kör vi

RSS 2.0